Blogger yg spotting !

Khamis, 24 Disember 2009

yA aLLAh,atY kUwh !Ng!n mEnAnG!$...Knape..?Knape..?Dan knape..?Aku sering diulit kelalaian tika aku dibiarkan bebas ke sebuah taman,tempat yang penuh dgn jalanan duri..sungguh indah jika menampakkannya di mata kasar,namun sungguh azab bg hati2 yg MENCINTAI TUHANNYA..ya,aku hampir kalah dgn cbaran dunia..ckup menyeksa batinku tika aku terpaksa utk berlawan dgn nafsuku...nafsu yg rakus dan sntiasa mahukn santapan yg enak2 namun apabila ditelan hanya duri yg melekat dan tersisa dalam diri..TUHAN,knapa ini bisa terjadi pd diriku yg sering lemah,hina dan alpa??? Bisakah aku menghadapinya tanpa kekuatan dariMU..??
Tuhan,imanku seperti lalang...apabila ia bertiup kearah kebaikan,aku terjurus ke situ..dan sekiranya ia bertiup kearah kehancuran,aku juga terjurus ke lembah hina.. Berdosakah aku sekiranya aku mempunyai iman seperti ini.? mengapa sukar utkku ISTIQOMAH mengislah diri ke jln yg Engkau REDHAI..??Atau mungkinkah hatiku tidak berubah secara total kerana kurangnya ikhlas dan penghayatan islam dalam dosa2 semalam..??
Ya,mungkin itu jawapannya..jawapan yg sering aku fikirkan..aku kurang menghayati islam,kurang keikhlasan diri namun apakah ubat dari segala kesulitan ini..?? Aku bingung...aku buntu memikirkan cara terbaik utkku mengislah dan terus ISTIQOMAH dgnnya..Siapa yg bisa membantuku.?? Aku juga sering dilanda kesedihan di kala aku keseorangan,aku tidak mengerti kenapa aku bisa merasakan ini...sunyi,sedih, keseorangan serta merindui sesuatu yg aku tidak pasti apakah ia..?? Aku seakan-akan terkapai sendirian,dan aku akui setelah buku La Tahzan juga the holy quran menjadi santapanku,kesemua yg aku lalui itu hilang...hilang seperti perginya sang bulan apabila munculnya matahari yg menerangi alam..aku butuh kekuatan,yg mungkin ada pada kalian yg membaca blog ini..dan aku sgt menghargainya sekiranya aku kembali dipinjamkan kekuatan yg mungkin Allah jadikan seseorang yg hebat sbg wasilah utkku peroleh sumber kekuatan itu..Kadang2 aku seperti berada di dalam sebuah dilema yg pjg...penat aku memikirkan wasilah manakah yg perlu aku turuti,sedangkan aku mengetahui jawapannya tetapi aku masih tidak mempunyai kekuatan itu,sehinggakan apabila aku dinasihati,aku seperti keladi yg disimbah air...hanya mampu bertahan utk seketika..knape itu berlaku ya Allah..?? Fikiranku juga sempat ligat memikir,adakah aku akn menjadi penyebab jatuhnya ISLAM dgn keadaanku ini.??Nauzubillahi min Zalik...bkn itu yg ku pinta namun aku masih mengharapkan agar hati ini sering tetap dan tidak akn berbolak-balik utk mengagungi Rabb yg wahid...Aku juga memerlukan teman,yg bisa memngingatkan aku akn kematian,hari akhirat yg nyata dan juga AZAB SEKSAAN TUHAN terhadap setiap inci dosa yg pernah aku lakukan, dan utk ini juga,aku sgt berterima kasih kepada ibuku yg tercinta,Puan Wan Norisah Bt Musa dan juga teman2 seperjuangan serta Murabbi2 yg sgt berjasa kerana telah mendidik diri ini agar terus bertahan sehingga kini..terima kasih di atas sokongan dan bimbingan kalian,uhibbukum fillah abadan abada lillahi taala...moga2 dgn jasa kalian ini bisa membawa pahala ke syurga firdausi nan abadi...

sharing is caring

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

hArAp kAL!An sUd! m'bR! p'IngAtn kPd dR! iN! (^.^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...